Tomorrow's crowned heads

Tomorrow's crowned heads

fredag den 25. august 2017

Marie og madspildet

Godt nok har kongehuset en officiel Instagram-profil, hvor man kan følge de kronede hoveders gøren og laden. Men det er kongehusets kommunikationsafdeling – og ikke de kongelige selv - der står for at udvælge og uploade billeder, tilføje tekster og udvælge den helt rigtige emoji.

Men i går sprang prinsesse Marie ud som offentlig 'Instagrammer', for hun lavede et såkaldt 'Instagram-takeover' for magasinet Samvirkes profil på det populære sociale medie. Det vil sige, at hun suverænt bestemte indholdet på profilen, der følges af knap 10.000.

Prinsesse Marie, der torsdagen igennem deltog i topmødet World Food Summit, som hun er protektor for, har personligt stor interesse i at sætte fokus på madspild.

Pia Thorsen Jacobsen, der er redaktionschef på Samvirke, fortæller til Ekstra Bladet:

"Kongehuset henvendte sig til os for at høre, om vi havde lyst til at lave et interview om madspild, og så foreslog vi at lave en 'Insta-takeover' - det er jo meget moderne. Og så er det en sjov gimmick at give hende ordet en hel dag. Siden er der gået en rum tid, hvor vi har snakket frem og tilbage, og nu bliver det så endelig til noget."

Hvordan fik I den idé?

"Det er en god måde at sætte fokus på et emne. Men det er første gang, vi gør det, og det er også første gang for kongehuset, så derfor har vi brugt lidt tid for at få det til at fungere. Det er prinsessen, der styrer, hvad der kommer på – og hvad der skal stå. Vi blander vi os slet ikke, for det er jo hende, der 'ejer' vores profil den dag."

Se prinsesse Maries opslag for samvirke her: Instagram.com/samvirke

Forud for sit Instagram-takeover gav Marie et interview til magasinets juli-udgave, hvor hun kommer ind på, hvordan hun og Joachim forsøger at minimere madspild.

"Vi smager altid på maden, før den bliver smidt ud. Holdbarhedsdatoen er jo kun vejledende. Vi ser efter, hvad der er i køleskabet, før vi handler. Madrester fra aftensmaden kan bruges til børnenes madpakker -i øvrigt til stor glæde for børnene. Og man spiser det op, der er på tallerkenen. Jeg har meget svært ved at smide mad ud. Vi har nogle gange 4 børn i hjemmet, hvor 2 af dem er teenagedrenge, så derfor skal indkøb af mad overvejes i forhold til, hvor mange vi er. Vi gemmer rester, varmer maden op dagen efter eller tilfører ingredienser, så det bliver en ny ret. Hvis kyllingens holdbarhed udløber dagen efter, så må vi finde på en ret, som vi har lyst til, hvor kylling indgår. Det kræver lidt planlægning, men glæden er stor, når det er lykkedes at få brugt madvarerne, inden de bliver for gamle."

Hun kommer også med følgende godt råd til Samvirkes læsere:

"Man kan altid lave en kreativ biksemad søndag aften. Se på, og lugt til varen, inden du beslutter, at den ikke kan bruges. Virker det uoverskueligt at begynde at bekæmpe madspild i en travl hverdag, så findes der masser af hjælpsomme apps, som er lige til at downloade til mobilen."

Ingen kommentarer:

Send en kommentar