Tomorrow's crowned heads

Tomorrow's crowned heads

mandag den 16. november 2015

Prinsesse Marie og familien mindes ofrene i Paris

Det var en meget berørt prinsesse Marie, der lørdag eftermiddag var mødt op ved den franske ambassade på Kgs. Nytorv, sammen med prins Joachim og alle fire børn, prins Nikolai, prins Felix, prins Henrik og prinsesse Athena.

"Hvordan det er at være franskmand ... det er meget svært, at det kan ske i Frankrig. Selvfølgelig er det svært at forstå, at det kan ske i mange lande," sagde prinsesse Marie med tydlige grådkvalt stemme, inden hun fortalte, hvad der gik gennem hovedet på hende, da hun fik den forfærdelige nyhed: "Jeg kunne ikke tro på det. Det kan man ikke ... Det er ikke et spørgsmål om, hvad for et land, det er. Det er et spørgsmål om, hvad vi kan gøre."

"Blomster er det mindste vi kan gøre," sagde franskfødte Marie til de fremmødte journalister, inden hun fortsatte med at svare på spørgsmålene om terroranslaget i sit fødeland:

Hvordan forklarer De det, der er sket i Paris, for Deres børn? Spurgte en journalist Prinsessen, som svarede: 

"Jeg prøver at forklare det på min måde. De skal forstå, hvilken verden vi lever i," sagde Marie, inden hun lod sin mand tage ordet:

"Det er ikke for at chokere dem, men for at vise dem, at vi står sammen. Der er sket noget forfærdeligt i Paris, som de alle sammen kender. Vi må vise at vi står sammen. Det er ikke kun Paris og Frankrig, der er blevet ramt af terrorens fælde - det er den frittænkende og frittalende verden, der er ramt. Men vi lader os ikke nakke og bøje af fejhedens budskab," sagde prins Joachim, der også var tynget af fredagens triste og forfærdelige begivenheder i Paris. Han og Marie fik nyheden om terrorangrebet, mens det udfoldede sig sent fredag aften.

"Jeg opdagede det i går aftes og blev derved endnu engang rystet, forfærdet og trist. Jeg blev trist ved tanken om, at det måske er den verden, vi overdrager til vores børn," sagde prins Joachim, inden han tilføjede: "Det er derfor vi skal vise - ved vores fornuftlige handlinger – at vi ikke bliver knækket, men fortsætter og står sammen."

Også Prinsgemalen lagde sidst på eftermiddagen vejen forbi den franske ambassade for at vise sin respekt til ofrene i Paris. Han var særligt rørt over de mange danskere, der siden den forfærdelige nyhed har lagt vejen forbi Kongens Nytorv for at lægge blomster ved den franske ambassade: "Jeg er rørt over at se så mange danskere, der tager del i den begivenhed, der er en tragedie for hele verden," sagde prins Henrik efterfølgende til den fremmødte presse.

"Tak allesammen." råbte en rørt prins Henrik til den store folkemængde, inden han igen forlod ambassaden.

Terrorangrebet mod Frankrigs hovedstad begyndte sent fredag aften og varede i omkring tre timer, hvor gerningsmændene gennemførte flere koordinerede og blodige angreb.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar