Tomorrow's crowned heads

Tomorrow's crowned heads

tirsdag den 17. november 2015

Mindegudstjeneste for ofrene i Paris

Kronprins Frederik og prinsesse Marie deltog søndag formiddag i mindegudstjenesten i Den Reformerte Kirke i Gothersgade i København, for at vise medfølelse og sympati for ofrene efter terrorangrebet i Paris fredag aften og nat.

Sammen med kronprins Frederik og prinsesse Marie var også statsminister Lars Løkke Rasmussen med sin hustru Sòlrun, ligesom resten af regeringen også deltog i højtideligheden.
 

"Der er foregået en rædsel. Det er dæmoniserede mennesker, der har foretaget noget uværdigt.
Det er en handling mod hele menneskeligheden, så det berører os alle og vi er med dem i tankerne. Vi skal fortsætte vores måde at leve på og være frie i tanker og handling og ja ... se lyst på tingene uagtet, at der er nogen, der vil os noget andet," sagde kronprins Frederik bl.a. da han dybt berørt forlod kirken.

Kronprinsen forklarede, at han deltog i mindehøjtideligheden, blandt andet fordi han er halvt fransk. Men han lagde stor vægt på, at det er uretfærdigt ligegyldigt hvilket land, der er udsat for en terrorhandling.

"Lige nu sørger vi, og tænker på dem, der ikke er her mere. Men i morgen er der atter en dag, hvor solen står op," sagde kronprins Frederik, inden han forlod kirken efter mindehøjtideligheden. 

Prinsesse Marie kom ud af kirken kort efter sin svoger, men prinsessen gav ikke et interview til den fremmødte presse. Under hele andagten sad den franskfødte prinsesse med bøjet hoved, dækket under sin store sorte hat, og hun var tydeligt stadig påvirket af hele situationen, som hun var, da hun mødte op på den franske ambassade i går eftermiddag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar