Tomorrow's crowned heads

Tomorrow's crowned heads

søndag den 23. august 2015

Kronprinsesser for klimaet

Lørdagen stod i miljøets tegn, da de to kronprinsesser Mette-Marit og Victoria som repræsentanter for hver deres land, igår deltog i Klimapilgrim 2015. Vandringen er en del af en global mobilisering for en retfærdig klimaaftale under klimatopmødet i Paris til efteråret, og kirker og trossamfund fra hele verden står bag kampagnen. 


Vandringerne udgør en stafet som strækker sig helt til Paris, og igår var tiden kommet hvor den skulle passere grænsen mellem Norge og Sverige. Her startede de to kronprinsesser (som iøvrigt også er rigtig gode veninder) dagen med at gå i kirke i Søndre Enningdalen, for derefter at gå med på Klimapilgrimsvandring i Haldenområdet med retning mod Sverige.

På alle vandringene bliver der indsamlet vand, som symbol på hvordan alt liv er afhængig af dette. Med på vandringen har man sig en flaske vand med som en "stafetpind". Flasken startede sin vandring på Svalbard og skal hele vejen til Paris, og ved hvert etapeskifte hældes noget af vandet fra de tidligere etaper ud, og vand fra den sidste fyldes i. Lige før grænsen mellem Norge og Sverige gik kronprinsesse Mette-Marit ned til Elgåfossen, hvor hun fyldte en lille flaske med vand, som hun derefter hældte over i stagetpindeflasken. Ude på broen som markerer landegrænsen mellem de to lande, overrakte hun så flasken til kronprinsesse Victoria. Herefter fortsatte de to videre et stykke ind på den svenske side, før de sluttede vandringen ved Ällelien.


Lørdag aften var de to kronprinsesser så tilstede under en gudstjeneste i Strømstad kirke, der at  markerede overleveringen af Klimapilgrimsvandringen til kirkerne i Sverige, på sin færd videre mod målet; klimatopmødet i Paris.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar