Tomorrow's crowned heads

Tomorrow's crowned heads

mandag den 11. maj 2015

Fødselsdag og lysning i det svenske

Om præcis en måned siger den svenske prins Carl Philip ja til sin Sofia i Slotskirken i Stockholm, men inden den store dag, kan prinsen fejre sin sidste fødselsdag som ungkarl. Han fylder nemlig 36 år i dag - præcis en måned før den store dag. 

Da han blev født i 1979 var han kronprins, men den titel besad han kun i syv måneder, frem til 1. januar 1980, hvor en grundlovsændring trådte i kraft. Dermed blev han prins Carl Philip og hans storesøster Victoria overtog den øverste plads i tronfølgen. Måske kommer det faktisk prinsen til gode den dag i dag, for havde han været kronprins er det ikke sikkert at Sofia var blevet "godkendt". Som tidligere Paradise-babe er der stor forskel på om du "bare" bliver prinsesse af titel, eller om du faktisk går hen og bliver dronning engang. moderne tror jeg faktisk ikke engang de er i Sverige...


I mandags offentliggjort det svenske hof et nyt smukt billede af det kommende brudepar, prins Carl Philip og Sofia, og i den kommende weekend er der lysning for parret - det sker i Slotskirken i Stockholm, hvor selve brylluppet også skal foregå.

En lysning er en gammel tradition, hvor det bliver kirkeligt bekendtgjort, at prins Carl Philip og Sofia skal giftes. Lysning har ikke været obligatorisk forud for brylupper i Danmark siden 1970, men man kan faktisk stadig få det, hvis man ønsker det.

Alt er efterhånden ved at være på plads til brylluppet - endnu er gæstelisten ikke offentliggjort, men mon ikke der bliver nok af kongelige - og ikke mindst smukke kjoler, at se på. Udover det flotte brudepar, naturligvis.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar