Tomorrow's crowned heads

Tomorrow's crowned heads

torsdag den 15. januar 2015

Haakon & Mette-Marit åbnede "Friluftslivets år"

Friluftsliv giver gode oplevelser, øget livskvalitet, et bedre helbred og et rigere liv, skriver Friluftslivets år på deres hjemmeside, så det var helt perfekt da der tirsdag var forfriskende frost i luften, sne på jorden, kaffe, snobrød og havregrød - og ikke mindst kongelig deltagelse - da kampagnen med samme navn skudt igang i Tøyenparken i Oslo. 

Kronprins Haakon, der selv er en flittig "friluftsaktivist", er protektor for kampagnen, og sammen med kronprinsesse Mette-Marit var han dukket op for at deltage i de mange aktiviteter dagen bød på. Han sagde blandt andet: "Det bedste ved at være ude og deltage i udendørs aktiviteter er, at det er så nemt! Det er bare at tage noget varmt tøj på, nogle ski eller bare et par sko, og så gå ud og være i naturen. Og i Norge er vi ganske heldige, for vi har jo natur overalt..." 


Kampagnen, som kører hele året, skal øge opmærksomheden på friluftslivets positive effekter for folkesundheden, og øge bevidstheden om alle de gode muligheder som alle i Norge har for at benytte sig af friluftslivets glæder.

"Til alle børn, vil jeg sige: bare pres på! 'Tving' jeres forældre til at tage med ud på forskellige ture! I kan stå på ski, I kan vandre, kælke, campere, tage på bær-plukning, ud at fiske, en langrend tur - eller bare UD en tur. Det kan blive til oplevelser, I husker hele livet", sagde kronprinsen i sin tale.


Tidligt i morges (torsdag) sejlede Haakon med en fiskekutter ud ved Senja, og dermed blev årets torskesæson skudt igang. Det norske kongehus postede dette billede på Facebook:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar