Tomorrow's crowned heads

Tomorrow's crowned heads

mandag den 19. januar 2015

Dronningen fylder 75

Den 16. april fylder dronning Margrethe 75 år, og det skal fejres. Ved hoffet er man i fuld gang med at tilrettelægge, hvad der skal ske, og foreløbig ser der ud til at der bliver en stor fødselsdagskoncert i Musikhuset i Aarhus, nogle dage før selve 75-års-dagen.

Dronning Margrethe og prins Henrik fejrer altid påske på Marselisborg, så det gør de selvfølgelig også i år, hvor den falder i begyndelsen af april - i den forbindelse benytter byen lejligheden til at fejre majestætens fødselsdag i lidt god tid.

Den 15. april, altså dagen før selve fødselsdagen, vil Regentparret være tilbage i København, og her planlægger man at holde den officielle fest med hundredvis af gæster på Christiansborg Slot. Her vil både blive inviteret både danske og udenlandske gæster, kongelige og ikke-kongelige, præcis som der altid gør når der fejres stor fødselsdag i kongehuset. 

På selve fødselsdagen den 16. april, kommer dronning Margrethe og hele hendes familie, traditionen tro, ud på balkonen på Amalienborg Slot kl 12. Men da Dronningens eget palæ er ved at få lagt nyt tag på, er planen foreløbig, at man i stedet bruger balkonen på nabopalæet, Christian VII's Palæ - også kaldet gæstepalæet, for det er her, at kongehusets fornemste gæster som regel bor. Det er i øvrigt også her der altid inviteres til Nytårstaffel 1. januar.

En tur i karet gennem København bliver det også til, inden der om aftenen vil være privat fødselsdagsmiddag i Fredensborg - kun for familien og private venner.

    Amalienborg den 16. april 2010; Dronningens 70-års fødselsdag. Hyldet på balkonen
    omgivet af den nærmeste familie. Tre børnebørn er siden kommet til...

    65-års dagen i 2005
    Balkonscenen anno 2000; Her er første barnebarn, prins Nikolai kommet til 
    og det er en stolt farmor der lader sig hylde på sin 60-års dag.
    For 20 år siden; 16. april 1995, en glad fødselar sammen med sin mand,
    sin yngste søn og en af hofhundene. Nu 55 år gammel (Dronningen, ikke hunden) :-)
    ....og ikke mindst sammen med sin mor, dronning Ingrid.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar