Tomorrow's crowned heads

Tomorrow's crowned heads

fredag den 21. marts 2014

Haakon og Mette-Marit i Vietnam - dag 2

Norske organisationer har været engageret i Vietnam i flere årtier, og igår besøgte kronprinsparret tre projekter i Hue, som alle giver tryghed og færdigheder til børn og unge.
Men dagen startede i Hanoi, hvor parret aflagde besøg hos Vietnams præsident Hr. Truong Tan Sang, som bad dem hilse kong Harald og dronning Sonja, som aflagde statsbesøg i Vietnam i 2004.

Efter mødet med præsidenten rejste kronprinsparret videre til Hue, byen som regnes for Vietnams kulturhovedstad. Her besøgte de Huong An Secondary School - det gjorde specielt stort indtryk på kronprins Haakon at se børnene lege og spille bold på fodboldbanen, en af de baner som er blevet ryddet for miner ved hjælp af midler indsamlet gennem en norsk TV-auktion i 2011. En auktion han selv var protektor for.

Organisationen Football for all arbejder med børn og unge i Hue, og udover at spille fodbold, lærer børnene også om demokrati og samarbejde, hygiejne, hiv/aids og andre vigtige temaer. 
Igår var der fodboldkamp på Huong An og kronprinsparret fik æren af kick off, de fik også snakket med både børn, forældre og lærere om projektet.
I Hue har Kirkens Nødhjælp også tavet initiativ til svømmeundervisning - i snit drukner der hver eneste dag 10 børn, som følge af klimaændringerne, som mærkes stærkt i Vietnam i form af kraftige regnskyl og tyfoner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar