Tomorrow's crowned heads

Tomorrow's crowned heads

torsdag den 24. oktober 2013

Barnedåb i England

Igår, onsdag d. 23. Oktober, klokken 15.00, ankom lille prins George siddende trygt på sin far, prins Williams arm, til sin barnedåb i Chapel Royal i St. James’ Palace. Her blev den lille prins på tre måneder døbt, kun omgivet af sine allernærmeste. 

Lille prins George var iklædt en kopi af den kongelige dåbskjole, som mere end 60 kongelige gennem tiden har båret, siden 1841. Prins William bar den også ved sin dåb tilbage i 1982, men den originale udgave af kjolen er efterhånden så slidt og skrøbelig, at der nu er blevet lavet en kopi.


Kun familien og de aller nærmeste venner var inviteret med til dåben, ialt 22 personer, heriblandt syv faddere - hvor hverken prins Harry eller Kates søster, Pippa Middleton, var i blandt. Begge havde de dog en central rolle ved dåben, idet de læste passager fra Bibelen op under ceremonien.

Blandt de syv faddere var Julia Samuel, som var en nær veninde af prinsesse Diana, og som har kendt William siden han var helt lille. Efter dåben var gæsterne samlet i Clarence House, med prins Charles og hertuginde Camilla af Cornwall som værter. 

Det var i øvrigt i det lille kapel St. James’ Palace, at prinserne William og Harry i 1997 sagde det sidste farvel til deres elskede mor, prinsesse Diana. Her lå hun ugen op til sin begravelse, og derfor har dette sted en særlig plads i Williams hjerte. Traditionelt bliver engelske kongelige ellers døbt på Buckingham Palace.
   Prins Williams dåb i 1982 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar