Tomorrow's crowned heads

Tomorrow's crowned heads

lørdag den 8. april 2017

Terrorangreb i Stockholm

Fredag eftermiddag blev Stockholm ramt af den værst tænkelige, menneskeskabte ondskab; et terrorangreb midt på gågaden i den svenske hovedstad.

Lørdag formiddag var kronprinsesse Victoria og prins Daniel på ulykkesstedet, for at lægge blomster og sige et par ord til pressen. Kronprinsesse Victoria, i tårer og klædt i sort, lagde en buket røde roser på kondolencestedet:  "Det er en enorm sorg. Det svenske samfund bygger på en enorm tillid og fællesskab," sagde Kronprinsessen, der var dybt berørt af situationen.

I alt fire mennesker døde ved fredagens angreb og der meldes ifølge den svenske avis Expressen om 15 sårede på nuværende tidspunkt, herunder to børn.

Kong Carl Gustaf og dronning Silvia har ifølge det svenske kongehus besluttet at afbryde deres besøg i Brasilien, og straks rejse hjem til Sverige.


   Fredag aften skrev prinsesse Madeleine en personlig hilsen på sin Facebookside: 
   "Mine tanker går til mit elskede Stockholm og til ofrene og deres familier".


Lørdag eftermiddag var kong Carl Gustaf tilbage i Sverige, og familien - den del der bor i Sverige ihvertfald, var samlet på slottet til et møde. Efterfølgende stillede Kongen op til pressemøde i slotsgården. Her fortalte han, at hele den kongelige familie er dybt rystede over angrebet: 

"Vores tanker går til ofrene, deres familie og venner. Vi føler med dem i deres sorg og uro."

Han benyttede også lejligheden til at rose redningsmandskab og politi for deres indsats for at hjælpe ofrene.

"Sverige er, har længe været og skal fortsætte med at være et trygt og fredeligt land," fastslog kong Carl Gustaf til sidst.


   Prins Carl Philip og prinsesse Sofia ankommer til møde på slottet: 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar