Tomorrow's crowned heads

Tomorrow's crowned heads

lørdag den 1. april 2017

Prins Felix konfirmeret

Det var en stolt konfirmand, som sammen med sine forældre og allernærmeste familie, igår klokken 12.15 kom ud fra slotskirken på Fredensborg Slot. Forrest gik hovedpersonen, Prins Felix i selskab med kongelig konfessionarius Erik Norman Svendsen og sognepræst ved Garnisonskirken, Claus Erik Oldenburg.

Felix blev født på Rigshospitalet den 22. juli 2002 og det fulde navn er Felix Henrik Valdemar Christian. Han er som bekendt den yngste søn af grevinde Alexandra og Prins Joachim, Regentparrets næstældste barnebarn og nummer otte i arvefølgen til den danske trone.

Bag konfirmanden kom familien også til syne, og stillede op til familiefoto på trappen foran kirken; Farmor og grand papa, far, mor og bonus-mor, mormor og de tre søskende. Kronprinsparret og deres fire børn var naturligvis også på plads for at fejre fætter Felix' store dag.

Prins Joachim var ovenud stolt af sin næstældste søn: "Det gik så fint. Jeg er meget, meget stolt."

At kongelige konfirmander bliver konfirmeret alene,  er en gammel tradition. Det har kongelig konfessionarius, Erik Norman Svendsen tidligere forklaret grunden til: »Det er en gammel tradition, at de kongelige bliver konfirmeret separat. Men det, synes jeg, er en fornuftig afgørelse. For enhver kan jo forestille sig, hvad der vil ske til en almindelig konfirmationssøndag i en helt almindelig folkekirke, hvis hele den kongelige familie trådte ind. Så var det ikke længere konfirmanderne, der var i centrum men familien,« sagde Erik Norman Svendsen i forbindelse med Prins Nikolais konfirmation i 2013.

Efter fotograferingen kørte alle tilbage til København, hvor Dronningen og Prins Henrik var værter ved en frokost i Christian IX's Palæ på Amalienborg. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar