Tomorrow's crowned heads

Tomorrow's crowned heads

tirsdag den 31. maj 2016

Prins Oscars dåb

Som den svenske dåbstradition foreskriver, indledte dagens hovedpersons mor, kronprinsesse Victoria, med en bøn og en tak til Gud. Efterfølgende læste to af prins Oscars faddere, kronprins Frederik og den norske kronprinsesse Mette-Marit, nogle passager op af Bibelen.

Ud over hovedpersonen selv, nærmest vrimlede det med små prinser og prinsesser ved dåben. Med var naturligvis prins Oscars storesøster, fireårige prinsesse Estelle, men også prinsesse Madeleine havde sine to børn, prinsesse Leonore og prins Nicolas, med til dåb. Det var første gang, at prins Nicolas, der blev født 15. juni sidste år, var med til et officielt arrangement. Den eneste lille prins, der ikke var med til dåb i Slottskyrkan fredag formiddag, var prins Carl Philip og prinsesse Sofias førstefødte, prins Alexander. Han blev født den 19. april og er altså dermed den næste, der skal fejres med dåb i Sverige.

Og de små gæster havde - i forhold til dåbsbarnet - svært ved helt at forholde sig i ro. Prins Nicolas hyggede sig med at gumle på en tandbørste med rødt discolys i enden, som hans far Chris O'Neill fiskede frem ret hurtigt efter ankomsten til kirken, og som den lille fyr havde travlt med at vise til sin tante, prinsesse Sofia. Nicolas' storesøster, den to-årige prinsesse Leonore løb nærmest med al opmærksomheden, da hun på sødeste vis tullede rundt foran døvefonden og legede med en mini-figur filmen "Frost". Tidligere lagde den lille charmetrold ud med at vælte på sin lille rokokostol og måtte hjælpes op igen, og for et kort øjeblik trøstes lidt hos sin mor. Det varede dog ikke længe for hun dansede rundt foran døbefonden, hvilket fik TV2-værten Natasja Crone til at ubryde under dækningen af dåben: "Man skal have super meget fest i sig for at kunne danse til trosbekendelsen".

Fejringen af prins Oscar fortsatte efter dåbsceremonien med gaveoverrækkelse på slottet og en privat frokost for alle gæsterne.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar