Tomorrow's crowned heads

Tomorrow's crowned heads

mandag den 2. maj 2016

Konungens fødselsdag - Te Deum


Lørdagen, som var selve fødselsdagen, startede med Te Deum klokken 10.00.
Her var alle fødselsdagsgæstene samlet i Slottskyrkan for at overvære den såkaldte taksigelsesgudtjeneste. Prinsesse Sofia der nedkom med sin og prins Carl Philips lille søn den 19. april, altså bare 11 dage før den store 70-års fødselsdag, var med i kirken og til den efterfølgende ceremoni på Sæotspladsen, ellers holdte hun sig i de private gemakker med sin lille søn, prins Alexander under resten af festivitassen. 

Kongelige fra hele Europa tilbragte weekenden i den svenske hovedstad, fra Holland og Spanien var det dog ikke de nuværende kongepar der deltog, men i stedet Kong Carl Gustaf's egen generation; fra Holland prinsesse Beatrix (tidligere dronning), og fra Spanien kong Juan Carlos og dronning Sofía. Sidstnævnte har vist mere til fælles med det svenske kongepar end man sådan lige går og taler om ved højlys dag ... Ja undskyld, men det er jo svært ikke at sammenligne de to konger der begge har haft hang til andre kvinder end deres respektive koner gennem årene - og dermed også svært ikke at sammenligne konerne, der faktisk virker til at have støttet hinanden i deres knapt så heldige situationer.
De er begge blevet hos deres mænd, men hvor lykkelige de virker kan diskuteres ... 
Det skal det ikke lige her, nu er det jo Kongens fødselsdag - og det blev fejret. Fra Danmark deltog både dronning Margrethe, kronprins Frederik og kronprinsesse Mary samt prinsesse Benedikte, der selv havde fødselsdag fredag. De boede alle ombord på Kongeskibet Dannebrog der lå til kaj i Havnen i Stockholm.Ingen kommentarer:

Send en kommentar