Tomorrow's crowned heads

Tomorrow's crowned heads

lørdag den 19. marts 2016

Arts et lettres; Dronningens aftenselskab for kunst og kultur 2016

Burhan G beskrev sig selv som "en heldig lille dreng", og Mille Lehfeldt beskrev aftenen som "et eventyr". For selvom man er et kendt ansigt, kan man godt blive en anelse befippet, når man er inviteret til bal af selveste dronning Margrethe og skal trykke hånd med hele kongefamilien ... Det skete tirsdag aften for 340 mere eller mindre kendte danskere - der alle på en eller anden måde beskæftiger sig med kunst og kultur - da bød dronningen Margrethe for femte gang i historien bød velkommen til aftenselskab "Arts et lettres" for kunst og kultur på Christiansborg Slot. Gæsterne var udpeget af Kulturministeriet og dronnings hofmarskal, Michael Ehrenreich, og alle var de trukket i deres stivestes puds, og ankom glade og spændte til slottet. Her blev de efter velkomsten budt på lækker treretters middag med dertilhørende vine, og de mange gæster kunne sætte tænderne i både torsk, oksemørbrad og fromage, inden de kastede sig ud i den traditionsrige lancier-dans.

   Som altid når Dronningen holder fest, deltog naturligvis prinsesse Benedikte - mere
   overraskende var det at se hendes datter, prinsesse Nathalie og hendes mand, Alexander
   Johannsmann, men de var altså med tirsdag aften til mosters aftenselskab.
"Jeg synes, kronprins Frederik er vildt sej og et kæmpe forbillede. Jeg tror, det er virkelig svært at sætte sig ind i, hvilket type liv kongefamilien lever, men jeg synes, han gøre det supergodt, og at han er mega, mega sej." Sådan lød hyldesten til kronprins Frederik tirsdag aften fra sangeren Christopher, da han ankom til Dronningens bal på Christiansborg Slot sammen med sin kæreste, Cecilie Haugaard. 

Sarah Zobel, hvis far, Peter Zobel, er god ven af Regentparret, ankom sammen med sin flotte mand, Burhan G. Tidligere på dagen havde hun på sin Instagram profil postet et billede af to kjoler, med et dilemma om hvilken en hun skulle vælge til aftenens bal. Det blev den hvide - og hvor var hun smuk!!! 
Rasmus Seebach ankom med sin kæreste Julie Teglhus, og forsikrede om at han havde øvet sig til aftenens lancier-dans, ved at studere videoer og dansetrin på YouTube.

Blandt gæsterne var også skuespilleren Mathilde Norholt, der med egne ord "hoppede og skreg", da hun modtog invitationen til det fine selskab. Hun fulgtes med sin kæreste Kristian Krantz, og var spændt på at møde kongefamilien for første gang: "Jeg kan slet ikke undgå at blive starstruck eller berørt. Det må være noget med at være i øjeblikket, trække vejret dybt og nyde den her fantastisk fine aften, så tror jeg, det nok skal gå. Jeg synes, vi har nogle ret seje kvinder i kongehuset. Må man bruge ordet ”sej” om en royal? I så fald vil jeg gerne bruge det om Margrethe. For hun er sej."

Fra fodboldens verden kom Daniel Agger (Brøndby IF) og Christian Eriksen (Tottenham Hotspurs), naturligvis hver især i følgeskab med deres kone/kæreste, Sofie Agger og Sabrina Kvist Jensen. Og fra underholdningsverdenen, som man vist godt kan kalde den, kom komikeren Jan Gintberg sammen med sin frue, Nina Sepstrup. Gintberg fik i øvrigt den ære at have prinsesse Marie til bords, og kunne efter festen fortælle, at han havde haft en aldeles forrygende aften og var meget imponeret over prins Joachims smukke hustru, der ifølge Gintberg mestrer dansk til perfektion. Desuden var Marie rap i den royale replik og viste flere gange god sans for humor; I høj grad noget, en mand som Jan Gintberg sætter pris på.

Gæsterne blev hver og en budt velkommen af Dronningen og hendes familie. Her er det skuespiller Lars Mikkelsen, der fik kronprinsesse Mary til bords - og triatlet Camilla Pedersen der fik den fornemme plads ved siden af kronprins Frederik. Noget hun blev så beæret og begejstret over, at hun skyndte sig at forevige bevismaterialet og dele det på Facebook. Kongehuset havde ellers frabedt sig at gæsterne tog billeder under arrangementet, men lige her havde jeg også været NØDT TIL at gå i mod reglerne.

   Skuespillerne Sidse-Babett Knudsen, Nicholas Bro og Ellen Hillingsø, samt sangstjernen
   Medina hilser her på Dronningen.
   Dronningen sad mellem d'herrer, Søren Østergaard og Bille August.
   Efter middagen var der dans, og her bød Kronprinsen
   sin mor op - noget der så ud til at falde i god jord. 

Aftenens menu:

Brandade af saltet torsk
Marinerede rejer
Krydderurtesalat og brøndkarseolie

Oksemørbrad
Pommes macaire, ærter parisienne
Sauce bordelaise

Pomeransfromage på biscuitbund

Vine:

La Cigarelle du prince 2013, Cahors

Chateau de Cayx 2011, Cahors

Moët et Chandon, Cuvée Special M&H


   Dagen derpå postede Sarah Zobel dette billede på Instagram fra "en eventyrlig aften"Ingen kommentarer:

Send en kommentar