Tomorrow's crowned heads

Tomorrow's crowned heads

mandag den 7. marts 2016

Prins Oscar Carl Olof af Sverige

Torsdag formiddag, efter det såkaldte konsilmøde, kunne den svenske kong Carl Gustaf så afsløre navnene på sit lille nyfødte barnebarn, sim kom til verden onsdag aften klokken 20.28 på Karolinska Sygehuset i Stockholm. Den lille prins får navnene Oscar Carl Olof og udover titlen Prins af Sverige, har den lille fyr også fået titel af Hertug af Skåne.


Torsdag formiddag forlod den lille familie sygehuset, og drog hjem til Haga Slot i Solna lige udenfor Stockholm. Allerede til middag var farmand, prins Daniel og storesøster prinsesse Estelle dog på pads i Slottskyran på det kongelige slot i Stockholm, for sammen med den øvrige familie at deltage taksigelsesgudtjenesten, Te Deum, for den nyfødte prins Oscar. Te Deum er en gammel, kirkelig ceremoni, der i kongelig sammenhæng finder sted i forbindelse med vigtige hændelser i kongehuset. 
Her fulgte den nybagte storesøster, prinsesse Estelle med sin far, prins Daniel og ingen var i tvivl om at det var en stolt og glad storesøster, der sad der på sin egen lille rokokostol mellem sin far og sin onkel, Carl Philip.

Med til Te Deum var naturligvis også prins Carl Philips højgravide kone, prinsesse Sofia, prinsesse Madeleine og hendes mand, Chris O'Neill, prins Daniels forældre, Ewa og Olle Westling, samt hans storesøster, Anna Westling Söderström og hendes mand, Mikael Söderström - og selvfølgelig kongeparret. Derudover deltog blandt andet repræsentanter fra det officielle Sverige samt hoffets ansatte. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar