Tomorrow's crowned heads

Tomorrow's crowned heads

søndag den 11. oktober 2015

Prins Nicolas' barnedåb

Søndag middag klokken 12.00 blev Prinsesse Madeleine og Chris O’Neills lille prins Nicolas døbt i Drottningholms Slottskyrka, og hedder nu helt officielt prins Nicolas Paul Gustaf.

Den lille prins, der blev født den 15. juni, viste tegn på et par særdeles gode royale lunger, da han indtog hovedrollen ved dåbshandlingen i slotskirken. Han skreg sig simpelthen igennem hele dåbshandlingen - ligesom hans mor i øvrigt gjorde ved sin dåb i 1982. Æblet falder sjældent langt fra stammen ... Og apropos æbler, så var lille Nicolas' fine nye monogram i dagens anledning udformet i slotsparken netop med æbler. Noget vi håber der kommer billeder af - kreativt tænkt ihvertfald :-)

Prins Nicolas har fem faddere; sin onkel, prins Carl Philip, sin faster Natascha Abensperg Und Traun - hvis mand, Ernst von Abensperg Und Traun, der er østrigsk greve, iøvrigt stod fadder til storesøster Leonore ved hendes dåb sidste år. Prinsesse Madeleines fætter, Gustaf Magnuson (søn af prinsesse Christina). Han er iøvrigt til daglig nabo til prins Carl Philip og prinsesse Sofia. (Vigtig viden ...) 

Chris O’Neills svoger, godsejeren Henry d’Abo gift med Chris' søster Tatjana, som stod fadder til Leonore. Chris O’Neills bedste ven, Marco Wajselfisz, som han mødte under sit kostskoleophold i Schweiz - og sidst men ikke mindst prinsesse Madeleines barndomsveninde, Katarina Von Horn.


   Håber ikke det er lille Leonore der får "blikket" fra Victoria ...!? 
   Lille Nicolas fik et varmt tæppe omkring sig inden turen fra kirken til slottet.
   Prins Nicolas og hans forældre sammen med fadderne. Fra venstre; Katarina von Horn, 
   Gustaf Magnuson, Natascha Abensperg und Traun, Prins Carl Philip, Henry d'Abo og 
   Marco Wajselfisz. 
   Sofia fulgtes fra kirken til reception med Nicolas' farmor Eva O'Neill.
   Indbydelsen:

Ifølge Aftonbladet var det meningen, at prinsesse Madeleines nære veninde Emma Pernald, der var kæreste med prins Carl Philip i 10 år, skulle være en af fadderne. Selvom det er seks år siden, at hun og Carl Philip gik fra hinanden, har de to kvinder nemlig stadig et nært venskab, og Emma Pernald og hendes mand var også på gæstelisten til prinsesse Madeleines bryllup for to et halvt år siden.

Men sådan blev det ikke, og ifølge en kilde skyldes det prinsesse Sofia, som blev gift med prins Carl Philip i sommer: "Beslutningen er truffet på grund af Sofia. Hun vil ikke have, at Emma skal være der." 

"Af forskellige årsager har jeg desværre ikke mulighed for at deltage i dåben. Grunden har jeg ikke lyst til at dele med medierne," fortalte Emma Pernald til Aftonbladet.

Pernald er i øvrigt gift med Tomas Jonsson og sammen har parret to børn, så prinsesse Sofia har næppe grund til at frygte ekskæresten.

   Til Chris og Madeleines bryllup:
   

Ingen kommentarer:

Send en kommentar