Tomorrow's crowned heads

Tomorrow's crowned heads

torsdag den 29. oktober 2015

Julemærket 2015

Dette års julemærke blev præsenteret onsdag middag, og er i år tegnet af dronning Margrethe. Det er faktisk tredje gang, at dronningen er kunstneren bag Årets Julemærke, hvor pengene fra salget går til de fire eksisterende julemærkehjem.

Dronningen, der selv er portrætteret på yderligere to julemærker, smilede glad, da hun sammen med sin svigerdatter, kronprinsesse Mary, på Københavns Rådhus kunne afsløre sit værk. Afsløringen skete i fællesskab, for Mary er protektor for Julemærkefonden der står bag udgivelsen af Årets julemærke. 
Værket forestiller børn i sneen, der modtager og sender breve, selv får hilsner og skriver kort, mens der på en blå og frostklar himmel flyver hvide duer med breve i næbbet over dem.

Efter afsløringen gik dronningen selv på talerstolen, og her fortalte hun bl.a. hvad der havde inspireret hende til motivet - og desuden reciterede hun den gamle sang "Hvilket postbud - en due", der efterfølgende blev fremført smukt sunget af en flok børn på scenen. 

Det var en lidt forkølet men munter dronning, der netop hjemvendt fra statsbesøg i Indonesien hyggede sig under præsentationen af Julemærket, og hun fortalte at hun håber at rigtig mange vil tage traditionen op med at sende rigtige julehilsner og frankere dem med julemærker til det gode formål. Hvert år hjælper salget af Årets Julemærke omkring 750 børn.    To gange tidligere har Dronningen stået bag Årets Julemærke; i 1970 og i 2003.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar