Tomorrow's crowned heads

Tomorrow's crowned heads

torsdag den 27. februar 2014

Prinsesse Leonore Lilian Maria

Onsdag eftermiddag blev det afsløret, hvad den lille nye svenske prinsesse skal hedde. Det skete ved det såkaldte konselj – en form for statsråd, hvor kong Carl Gustaf orienterede regering og statschefer om lillepigens navn og titler. Og det blev:

   Prinsesse Leonore Lilian Maria, hertuginde af Gotland.

Navnet Leonore har formentligt aldrig før været på så mange læber, og navnet kommer da også som en overraskelse for de fleste og bliver flittigt diskuteret. Over for den svenske avis Expressen fortæller den stolte far om valget af netop fornavnet Leonore, og svarer følgende: "Jeg kan kun sige, at det var en fælles beslutning, som vi tog sammen. Det er et navn, som vi begge rigtig godt kan lide".

Den lille ny kommer næppe til at opleve navneforvirring i sit svenske hjemland. Ifølge Sveriges Statistik deler prinsessen kun sit navn med 35 personer i det ganske rige. Til gengæld har hun et par navnesøstre i de kongelige kredse; i Holland har prins Constantijn og Laurentien døbt deres yngste datter Leonore Marie Irene Enrica (født 2006) - Og uden 'e' i enden, hedder kronprinsparret i Spanien, Felipe og Letizias ældste datter Leonor de Todos los Santos de Borbón y Ortiz (født 2005)

Samtidig med navnerøbelsen, blev det onsdag offentliggjort at dåben vil finde sted i forsommeren. Det er også meddelt, at dåben skal finde sted i Sverige, i det kongelige kapel, hvor hendes forældre, prinsesse Madeleine og Christopher O'Neill, blev gift. Den lille prinsesse Leonore bliver dermed døbt ind i den svenske kirke, og ikke i den katolske, som hendes far tilhører.

Prinsesse Leonore kan i teorien forvente at skulle tilbringe sine første seks år i USA, hvorefter familien muligvis vil bosætte sig i Sverige, da det forventes, at den lille prinsesse Leonore skal tale et fejlfrit svensk, have en svensk skolegang og svensk studentereksamen, såfremt hun skal indgå i den svenske arvefølge. Hun skal nemlig være i stand til at repræsentere det svenske rige, når hun udfører sine officielle pligter. Det vides dog ikke, hvordan familiens planer er i den retning.

   Lille Leonore med mormor og morfar
   Hollands prinsesse Leonore - her sammen med sin mor,
   Laurentien og onkel Willem-Alexander og tante Maxima.
   Prinsesse Leonor af Spanien - et yndigt lille dukkebarn

Ingen kommentarer:

Send en kommentar