Tomorrow's crowned heads

Tomorrow's crowned heads

tirsdag den 24. april 2018

Haakon & Mette-Marit besøger Baltikum

I disse dage (23.-26. April) er det norske kronprinspar på officielt besøg i de baltiske lande, Letland, Litauen og Estland i anledning af 100 års jubilæum for deres uafhængighedserklæring. 

Besøget startede i Letland i går hvor Præsident Raimonds Vējonis og førstedame Iveta Vējone bød kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit velkommen med en ceremoni på præsidentpaladset i Riga.

Efter frokost gik turen til Letlands Nationalbibliotek, Lysslottet:

Mandag aften bød Præsidentparret på middag i anledning af det officielle besøg:

Tirsdag 24. april 2018:

Det norske kronprinspar fortsatte deres officielle tur rundt i de baltiske lande, og på anden dagen ankom de til Litauen. Her blev de hilst velkommen ved præsidentpaladset i Vilnius af præsident Dalia Grybauskaite. 

Onsdag 25. april 2018:


Onsdag 25. april /  Torsdag 26. april 2018- fortsat:

Kronprinsparrets tur rundt i de baltiske lande sluttede med et besøg i Estland. På tredje og sidste dagen deltog parret, ligesom de andre dage, i flere forskellige arrangementer. 

Først blev de indledningsvis modtaget af Estlands præsident, Kersti Kaljulaid som bød parret velkommen på præsidentpaladset i Tallinn. Efter velkomsten tog kronprinsparret "arbejdshandskerne" på og plantede et egetræ i parken. 

Senere på dagen besøgte de blandt andet Telliskivi Creative City, et sted fyldt med spisesteder og rendezvous-oaser, moderne virksomheder og organisationer, og efterfølgende gik turen til Den Gamle By i Tallinn sim udelukkende består af gamle historiske bygninger.


Onsdag aften deltog kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit i en officiel middag på Kadriorg Kunstmuseum i Tallinn:


Ingen kommentarer:

Send en kommentar