Tomorrow's crowned heads

Tomorrow's crowned heads

mandag den 2. januar 2017

Nytårskur- og taffel 2017

Regentparret afholdt søndag den 1. januar 2017 nytårskur og -taffel for regeringen, repræsentanter for det officielle Danmark og Hoffet i Christian VII's Palæ på Amalienborg. 


Dronning Margrethe og prins Henrik, der holdt nytårsaften hos gode venner nord for København, så friske, glade og veloplagte ud, da de ankom som de sidste til det man betegner som årets fineste fest, hvor regeringen ønskede den kongelige familie godt nytår. Derefter var der taffel for de godt 67 inviterede og den kongelige familie.

Prins Henrik gik som bekendt på pension ved nytåret 2016, men ligesom sidste år var han på årets første dag at finde ved sin hustrus side. Dette skyldes at festivitassen foregik i ”eget hus”, altså på Amalienborg, hvor dronningen og prinsen residerer. 

Kongefamilien ankom som altid efter rang. Det betyder at prins Joachim og prinsesse Marie ankom som de første kongelige til Christian VII's Palæ. Prins Joachim bar Generalstabens gallauniform, og han var tydeligt stolt over sin smukke hustru, der ankom uden overtøj og derfor vakte berettiget opsigt i sin fantastiske, tætsiddende gallakjole med slæb. Kjolen var bronzefarvet og i et moderne metallic-stof, og "afslørede" at Marie i sandhed besidder en vaske ægte fransk popo. 

Kronprinsparret ankom kort efter prins Joachim og prinsesse Marie. Kronprinsen bar Søværnets gallauniform, og kronprinsesse Mary så smuk ud i en tætsiddende lys guldfarvet kjole med flagrende nederdel og med en fuchsia-farvet cape over. Kjolen er iøvrigt den samme som hun bærer på det portræt fotografen Marco Grob har taget af hende, og som hun selv "afslørede" under åbningen af portrætudstillingen på Frederiksborg Slot tilbage i august måned.

Sidste men ikke mindst ankom så Regentparret. Dronningen havde valgt at genbruge den lyseblå gallakjole hun første gang bar ved sin 70-års fødselsdag i 2010. Over kjolen bar Dronningen sin cape af sølvræv. Alle de kongelige kvinder bar denne aften deres fineste diademer, og bar foruden deres smukke juveler også Elefantordenen i kæde, som et smykke foran på gallakjolen. 
MENU


Fasan consommé
Kød- og melboller

Lammeryg
Pommes noisette, spinatflan
Rosmarin sky

Ostetærte

Kumquatkage med marengs


VIN


Rosenborgvin

Château de Cayx 2010
Cahors

Moët et Chandon
Cuvée M&H Special
Ingen kommentarer:

Send en kommentar