Tomorrow's crowned heads

Tomorrow's crowned heads

fredag den 25. april 2014

Regentparret på statsbesøg i Kina

Igår startede Regentparrets statsbesøg i Kina (24.-28. april) Klokken 11.55 ankom dronningen og prins Henrik til Beijing, hvor de blev modtaget af det kinesiske præsidentpar ved Folkets Store Hal. 
Efterfølgende holdt parret møde med præsident H.E. Xi Jinping, og senere var der statsbanket.

Under overskriften bæredygtighed vil statsbesøget have fokus på det brede dansk-kinesiske samarbejde inden for bl.a. energi og miljø, innovation, investeringer, transport, den maritime sektor, sundhed og fødevarer samt fødevaresikkerhed og dansk design.

Regentparret skal besøge virksomheder og institutioner, overvære åbningen af erhvervskonference med fokus på bæredygtighed, lancere den danske kultursatsning i Kina, samt besøge Den Forbudte By. 
Shanghai vil de deltage i åbningen af en innovations- og investeringskonference, fejre 40-års jubilæet for den dansk-kinesiske shippingaftale, besøge en dansk designevent og danske virksomheder, samt sejle på Huangpu Floden. 

Dette indlæg vil løbende blive opdateret.

   Regentparret var sidst på officielt besøg i Kina for 35 år siden, nemlig i 1979. 

   Torsdag den 24. april 2014

Fredag den 25. april

"Det er fantastisk spændende at være her igen. Der er sket så meget i Kina, siden jeg var her sidste gang i 1979, men Den Forbudte By ligner sig selv," sagde dronning Margrethe, da hun sammen med prins Henrik blev vist rundt i den kæmpestore gamle by, der består af 800 bygninger og husede de kinesiske kejsere i flere hundrede år, lige til den sidste abdicerede i 1912. Hvis almindelige mennesker vovede sig ind i byen blev de henrettet, derfor blev området kaldt Den Forbudte By.

Senere på dagen besøgte dronningen museet for kvinder og børn. Her læste hun på dansk, op af H. C. Andersens eventyr, og bagefter læste den kinesiske præsidentfrue det samme eventyr på kinesisk. Det sker ellers sjældent, at dronningen læser op for andre end sin nærmeste famile, men her gjorde hun altså en undtagelse.

   Lørdag den 26. april

Søndag den 27. april 

Dronningen har været i "det blå hjørne" da hun valgte tøj til Kina-turen. I Nanjing var det ihvertfald den tredje turkisblå dragt vi så hende i, under besøget. Her deltog Regentparret i konferencen "Sustainable Urbanisation" på Hotel Jinling. Dronningen afslørede grundstenen for LEGO's nye fabrik i Jiaxing.          Søndag eftermiddag besøgte Regentparret Den Ydmyge Administrators Have. 

Mandag den 28. april - Prinsgemalen holdt åbningstalen under det dansk-kinesiske Innovations- og Investeringsseminar på The Peninsula Hotel. 

   Dronningen besøgte udstillingen "Danish Design Days".

Om eftermiddagen afholdt Regentparret pressekonference for dansk presse på toppen af The Peninsula Hotel. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar