Tomorrow's crowned heads

Tomorrow's crowned heads

torsdag den 3. april 2014

Prinsesse Marie i ALT for damerne

ALT for damerne, der udkommer i dag, bringer i denne uge et eksklusivt interview med prinsesse Marie. Journalist Marie-Louise Truelsen mødtes med prinsesse Marie i Christian VIII's Palæ, på prinsessens 38 års fødselsdag, hvor de blandt andet talte om hendes tur til Etiopien med Folkekirkens Nødhjælp, som hun er protektor for. Men også om årsagen til at prinsesse Marie i dag har sit liv i Danmark. Og om kærligheden, som hun gav en chance - for er der noget, livet har lært hende, er det, at man skal gribe chancen, når den er der. 


– Jeg tænker på min mand, når jeg siger det med at gribe chancen. Kærligheden til ham har givet mig chancen for at være med til at gøre en forskel for andre mennesker gennem mit arbejde.


Prinsesse Marie var lige vendt hjem fra seks år i USA, da hun til et jagtselskab i Danmark mødte prins Joachim. Der skulle gå yderligere et par år før de genoptog kontakten og officielt blev kærester, og i 2008 blev gift i Møgeltønder Kirke, hvor parret i dag bor.

Prinsessen smiler lidt genert, da hun svarer på, hvad hun faldt for:
– Jamen, han er helt fantastisk. Han har den der danske måde at være på, meget diskret og lidt ydmyg. Det er charmerende. Virkelig. 


Efter turen til Etiopion i slutningen af januar, var gensynet med børnene derhjemme glædeligt, forklarer prinsessen, der samtidig havde behov for at dele oplevelserne. 

– Når man har set så mange børn – børn på Athenas og Henriks alder – som skulle klare det hele selv, så sætter det jo nogle tanker i gang. Derfor var det meget vigtigt for mig at fortælle om rejsen og oplevelserne.


- Det er selvfølgelig meget surrealistisk for Henrik at høre om, men jeg tror, han forstår noget af det. Han stiller mange spørgsmål: "Mor, hvad mener du med, at de ikke får mad? Og hvorfor får de ikke mad?" Han er kun fire år, men hvis jeg allerede nu begynder at fortælle ham historierne om, hvad jeg oplever på mine rejser som protektor, så ved han, at det ER virkeligheden. Og så kan han måske også bedre forstå, at han ikke skal klage, når han får pasta to gange på en uge, ha, ha. Jeg siger til ham, at han bare skal være glad for det, der ligger på hans tallerken. Og så kigger han på mig og siger: "Mor, slap af!"
Men jeg kan se i hans øjne, at han er bekymret for andre mennesker. Og så sagde han forresten noget, som var så sødt. Han sagde: ”Mor, næste gang vil jeg gerne rejse med dig, for jeg kan lege med de børn!” Og jeg svarede: ”Åh, skat, jeg vil så gerne rejse med dig, men du er måske lidt for lille endnu." fortæller prinsesse Marie i bladet.


Under interviewet fortæller prinsesse Marie også, at det er vigtigt, at hendes børn også lærer fransk, som er hendes modersmål:

- Jeg prøver at tale fransk med vores børn, men de svarer KUN på dansk, fortæller hun og griner:

- De forstår det, når jeg taler fransk til dem, men de siger kun noget på fransk, når de vil. Når jeg er på besøg hos min mor, og Henrik gerne vil lege, så siger han – med dansk accent: ”jour, jour”. Jeg har ingen accent, når jeg taler fransk med mine børn, men min dreng har altså accent. Det er så sødt, og jeg tror, at det nok skal komme. Han har bare den alder, hvor han er lidt stædig. 1 kommentar:

  1. She does more interviews than QM .

    SvarSlet