Tomorrow's crowned heads

Tomorrow's crowned heads

onsdag den 2. maj 2012

♔ Smukke Maxima strålede til Dronningens Dag ♔



I mandags (30. april) fejrede hele Holland Dronningens Dag, og traditionen tro, var der masser af gøgl, fest og farver i gaderne. Den store folkefest blev indført af dronning Beatrix, da hun tiltrådte som regent i 1980 og siden er det blevet en dag alle hollændere ser frem til, og fejrer med glæde og fantasi.

Hvert år deltager hele kongefamiliem i festlighederne, men fraværet af prins Johan Friso kastede i år en skygge af sorg over glædens dag. Han ligger stadig i koma på et hospital i London efter lavine-ulykken den 17. februar, og lægernes vurdering er, at han muligvis aldrig kommer til bevidsthed igen. En stor tragedie for den tætknyttede kongefamilie.

Hollænderne spekulerede derfor også i, om dronning Beatrix ville gennemføre dagen i år, men Dronningens Dag blev afholdt helt efter planen, og med sig havde dronningen kronprinsparret samt sin yngste søn, prins Constantijn og hans hustru, prinsesse Laurentien.

- Det er trist og en skam, at familien ikke er fuldtallig i dag. Men jeg er meget taknemmelig for al den varme og de ønsker vi har modtaget idag, og jeg vil give det videre, sagde dronning Beatrix i sin tale.




































Ingen kommentarer:

Send en kommentar