Tomorrow's crowned heads

Tomorrow's crowned heads

mandag den 16. januar 2012

♔ Dronningens 40 års Regeringsjubilæum - Gallamiddagen; taler ♔

"Kære Dronning, kære hustru, kære Daisy.
Jeg er den første mand i Riget til at beundre dig, og jeg er også i aften tolk for hele selskabet og hele nationen, som siger tillykke til Regenten..."




- Sådan indledte prins Henrik sin tale til dronning Margrethe, da han bød velkommen til de omkring 200 gæster, der var samlet til gallamiddag på Christiansborg Slot søndag aften. Senere holdt også statsminister Helle Thorning-Schmidt en lang og personlig tale til majestæten, og til slut var det hovedpersonen selv der først takkede statsministeren, for de smukke ord, og herefter benyttede anledningen til at takke prinsgemalen:

"Du min kære Henri, har stået mig bi og været til opmuntring og inspiration for mig i den gerning, som vi har været to om at udføre. Denne dag er dit jubilæum såvel som mit. Sammen har vi set vores sønner vokse op, gifte sig og berige os med en hel flok børnebørn."

Derefter roste hun sine sønner for deres ansvar over for den opgave, de er født til at varetage. Og glædede sig over at have sine søstre med sig på den store dag, lige som hun fortalte, hvor stor pris hun satte på traditionen med at de nordiske landes statsoverhoveder deltager ved hinandens fester og jubilæer.
Også Færøerne og Grønland fik smukke ord med på vejen inden salen rejste sig og sammen udtalte et Gud bevare Danmark og sang "Kong Christian stod ved højen mast".


















Ingen kommentarer:

Send en kommentar