Tomorrow's crowned heads

Tomorrow's crowned heads

fredag den 27. oktober 2017

Harry, Joachim og Krigsveteranerne

Torsdag - anden og sidste dag af prins Harrys besøg i Københaven startede med et besøg i Lagkagehuset, hvor han blev modtaget af administrerende direktør Jesper Friis. Efterfølgende mødtes Prinsen med repræsentanter for organisationen 'En af os', inden turen gik videre til Svanemøllens Kaserne, hvor den britiske charme-prins sammen med vores egen prins Joachim, besøgte danske krigsskadede veteraner fra Invictus Games. 

Invictus Games blev en realitet i 2014, og er målrettet skadede eller handicappede soldater, som gennem sport og idræt får deres liv tilbage, selv om de har mistet førligheden, en arm eller har svære psykiske mén, efter de har været i krig for deres land. En gang om året mødes veteranerne  til et stort stævne, hvor de dyster mod hinanden i idrætsgrene som svømning, rullestols basketball, siddende volleyball og indendørs roning. Det er prins Harry, der er initiativtager og skaber af ordningen, og besøget hos de danske veteraner var højdepunktet for den 33-årige prins, der kom på ideen til Invictus Games for nogle år siden, da han som soldat var på vej hjem, og så, hvordan en død, dansk soldat blev båret ind i et fly af sine soldaterkammerater. I sidste måned blev det tredje Invictus Games holdt i Toronto i Canada, hvor 550 veteraner fra 17 lande deltog. Indsatsen for de krigsskadede veteraner har øget prins Harrys popularitet så meget, at han i dag er det mest populære medlem af det britiske kongehus.

Egentlig var der ‘kun’ afsat en lille time i programmet til besøget, men den lille time blev længere og længere og endte i flere højlydte kaskader af begejstrede brøl inde fra kasernen, hvor de to prinser havde hygget sig sammen med 16 veteraner og deres nærmeste pårørende.

"Det var et smaddergodt besøg. Hovedformålet med besøget fra prins Harrys side, var selvfølgelig at møde de danske deltagere i Invictus Games, som ligger ham umådelig meget på sinde", lød det fra en bevæget prins Joachim efter besøget, hvor prins Harry var hastet videre til næste og sidste punkt på det to dage lange besøg i Danmark.

Kunne De selv finde på at involvere Dem i Invictus Games på danske grund?

"JA!" lød det prompte fra prins Joachim. - "Hvorfor ikke? Der er rigtig meget succes i det her. For det handler om, at hver enkelt deltager får en oplevelse af at kunne sætte sig nogle mål og være med til at støtte. Så der er både den gamle kampånd. Men også den personlige sejr om at komme videre og komme ovenpå og blive hel og bære sin egen vægt igen", lød det med inderlighed i stemmen fra den 48-årige danske prins.

Prins Joachim fortalte også, at formålet med prinsebesøget også handlede om at vise, hvad Forsvaret kan gøre for de skadede soldater gennem idræt og deltagelse i Invictus Games.

"Det kan give dem en udfordring, som de skal og har lyst til at nå. Om det er den sportslige, den menneskelige eller den psykologiske præstation, der gør, at de kravler ud af det hul, man er i. Eller bare at vise, at uanset hvilket handicap man har, kan man komme over det. Det er dén øvelse, dét handler om. Dér er Invictus Games kronen på indsatsen. For det er hele processen fra at have følt sig utilstrækkelig til at kunne sige, nu er jeg komplet. Nu er jeg tilbage”, fortalte en tydeligt berørt prins Joachim.

"Jeg sluttede af derinde i dag med at sige: At jeg holder øje med dem, for jeg regner dem stadig for at være med i Forsvarets reserve. De slipper ikke for mig", lød det slutteligt med et smil fra prinsen.

   Ørestad Gymnasium:
   
   Svanemøllens Kaserne:
Ingen kommentarer:

Send en kommentar