Tomorrow's crowned heads

Tomorrow's crowned heads

søndag den 21. juli 2013

Kronprins Haakon 40 år - fejret med festival

At være 40 er langtfra lig med 'fed og færdig' for Norges kronprins Haakon, der i lørdags den 20. juli rundede det skarpe hjørne. For ham rimer tallet på 'fadøl' og 'festival'.

Hans kone, kronprinsesse Mette-Marit, har i månedsvis planlagt fejringen af sin drømmeprins, og hele weekenden var haven ved parrets bopæl, Skaugum omdannet til festivalplads. Her var omkring 220 gæster inviteret til fødselsdagsfest med mad, drikke, musik, fest – og overnatning i telte, som de selv var blevet bedt medbringe og slå op. Derudover havde alle gæsterne fået arbejdsopgaver i løbet af festlighederne, så udover at hygge sig, lytte til musik og drikke kolde fadøl, så skulle der passes boder, ryddes af og vaskes op - dermed var alle 'ansvarlige' for, at festivalen fungerede - kongelige som ikke-kongelige.

Fødselsdagen startede lige omkring middagstid lørdag, hvor fødselaren selv ankom til 'festivalpladsen' på Skaugum, med fladskærm. Herefter blev han - og gæsterne - budt velkommen fra scenen af kronprinsesse Mette-Marit og parrets tre børn.

- Du er den bedste, flotteste og sjoveste far i hele verden, og jeg er glad for, du er min, sagde Haakons datter Ingrid Alexandra, der også kunne fortælle de mange tilskuere, at hun har lavet mange skægge ting sammen med sin far gennem tiden. Den niårige prinsesse var helt rolig, mens hun læste op fra sine papirer, og hun var endda så sej, at hun afsluttede talen med et lille resumé på engelsk, så de udenlandske gæster også var up-to-date. Her omtalte hun blandt andet kronprins Haakon som 'my cool dad'. Efterfølgende gav hun ordet til sin mor, som fortalte, at hun og ungerne – 16 årige Marius, 9 årige Ingrid Alexandra og Sverre Magnus på 7 – har planlagt Haakons fødselsdag i flere år.

- Siden du blev født for 40 år siden, har dit liv været planlagt. Nogle gange minut for minut. I dag er der kun én ting, du skal; At feste indtil mandag morgen. Du har kun ansvaret for én ting, og det er, at du selv morer dig de næste 48 timer, sagde Mette-Marit, der omtalte fødselaren som sin 'mand, ven, elskede og inspiration'. - Jeg glæder mig til at forblive ung sammen med dig, sluttede hun.

Også Haakons storesøster, prinsesse Märtha Louise talte fra scenen - Haakon du er unik, og vi sætter umådelig stor pris på dig. Jeg vil, at du snart må lære at se den kærlighed i øjnene, som alle har for dig.

Kronprins Haakon og Mette-Marit, der begge er store musik-fans, mødte hinanden på Qvart-festivalen i Kristiansand, så det er ikke et tilfælde, at den runde fødselsdag blev fejret med en festival.

Blandt de kongelige gæster var, udover hele den norske kongefamilie, vores eget kronprinspar, Frederik og Mary, græske kronprins Pavlos og Marie-Chantal, samt deres datter Olympia, og det hollandske kongepar, Willem-Alexander og Maxima.Ingen kommentarer:

Send en kommentar