Tomorrow's crowned heads

Tomorrow's crowned heads

torsdag den 17. februar 2011

♔ Hun behandlede ham som et pjok!! ♔

....citat fra bogen 1015 København K, fra kapitlet om prins Joachim og Alexandra.

Samme bog - eller samme kapitel, har jeg valgt at bringe her, for jeg synes det er en sørgelig historie. En historie om en ung mand, der ikke måtte få den han elskede, men som blev tvunget ud i et nærmest "arrangeret ægteskab", fordi etiketten kræver, at man som dansk kongelig, gifter sig med en udlænding. - En som det er sværere for sladderjournalisterne at grave snusk frem om, end hvis det var lille Sulejma fra Ryå, som der sikker var nok "venner og bekendte" der ville udlevere spændende historier om, for et fint lille beløb, bare for at få en snusket sladderhistorie i Se & Hør. Sand eller ej!

- En historie om et ulykkeligt ægteskab, som aldrig skulle have været, og om en strid kælling der smed sin danske prins ned i den sønderjyske mødding og trådte godt og grundigt på ham!!! Jeg synes personligt, det er synd som prins Joachim er blevet kaldt "uduelig som ægtemand" og "drukprinsen" og jeg ved ikke hvad, i pressen, når man nu ved at det var Alexandra der rendte rundt og var utro i flere år, endda lige foran snuden på sin mand, som intet kunne gøre, andet end at se til! Man bliver jo ikke skilt når man er kongelig! - Idag er jeg ret sikker på, at Joachim selv er glad for, at han endte med at lade sig skille fra Alexandra. Det blev jo ikke den katastrofe som han helt sikkert havde frygtet - og se hvad han har fået i stedet for; Forelskelsen til Marie lyser jo ud af manden, som før var så stivnakket og snorlige hvergang han optrådte offentligt. Marie har uden tvivl været god for ham, på alle måder.

Bogen 1015 København K er skrevet af journalisten Trine Villemann, med hjælp fra anonyme (selvfølgelig) kilder tæt på kongefamilien.

Alle var chokerede. Vennerne vidste udmærket godt, at Joachim og Alex levede som hund og kat, og havde gjort det i årevis, men at det blev til et regulært brud, det kom bag på alle. De troede at Joachim havde vænnet sig til den dårlige stemning, og fruens respektløse behandling af ham.
- "Joachim er en meget stolt mand. Han kan virke arrogant, men han er det mest reelle, solide medlem, kongehuset har. Han er retskaffen og ærekær. Han ville ikke skilles. Han havde gjort op med sig selv, at uanset hvor mange gange, Alex skældte ham huden fuld i andres påhør, og uanset hvor lidt de havde til fælles, så blev der ingen kongelig skilsmisse på Schackenborg. Det ville han ikke byde kongehuset," fortæller en af Joachims venner.
Prins Joachim er sin mors søn. Pligten frem for alt, er hans mantra. Han gør altid, hvad der forventes af ham, og derfor var det også helt imod hans principper, da han måtte gå til dronningen og fortælle hende, at hans ægteskab ikke stod til at redde.
"Der er ingen tvivl om, at det var med tungt, tungt hjerte, at Joachim bad dronningen om lov til at lade sig skille fra Alexandra. Han ville have gjort alt for at undgå det" siger en ven til prinsen.
- Hvorfor blev de skilt? "Fordi de aldrig skulle have været gift", mener en ven af parret. Skilsmissen på Schackenborg var kulminationen på et håbløst samliv og en prinsesse, der iskoldt satte trumf på, da lejligheden bød sig. Ægteskabet mellem forretningskvinden fra Hong Kong og prinsen til Danmark, var bygget på ambitioner og forventninger. Det havde dybest set meget lidt med følelser at gøre, mener mange af vennerne idag.

Prins Joachim vidste, at hans brud skulle være fra udlandet, for i hans familie må man ikke gifte sig med danskere, uanset hvilke katastrofer det end medfører. Da han i efteråret 1993 blev præsenteret for den fikse, smukke og dynamiske Alexandra Manley, slog han til. Det var under sit ophold i Hong Kong, i forbindelse med et praktikophold hos Mærsk-gruppen, at prins Joachim i november 1993, mødte Alex for allerførste gang. Kunne de lide hinanden? Bestemt. Var det kærlighed ved første blik? Slet, slet ikke!
Joachim havde på det tidspunkt været sammen med kæresten Iben Detlefs i næsten fem år. Hun var en helt almindelig dansk pige med en forholdsvis normal opvækst i Voldby nord for Hammel. Deres forhold så ud til at være langtidsholdbart, og der var altid en kuvert til Iben ved de store royale fester, som f.eks. dronningens 50 års fødselsdag i april 1990 og regentparrets sølvbryllup i juni 1992.
- "Joachim var meget, meget glad for Iben, det er der slet ingen tvivl om. jeg tror gerne, at han ville have haft hende, men han vidste, at det var umuligt, for uanset hvor højt han elskede hende, så var Iben datter af en invalidepensionist, og hun var dansk. Dronningen ville ALDRIG have tilladt det", fortæller en af Joachims venner.
- "Og så møder han den der spændende, skønne, sprudlende kvinde ude i Hong Kong og bliver fascineret. Hun passer perfekt til de forventninger, der er til hans fremtidige brud. Det er der vel i virkeligheden ikke meget at betænke sig på, for hun ville jo også mægtig gerne have ham", forklarer vennen.

For Joachim er det altid vigtigt, at tingene går ordentligt til. Kongelig takt og tone er støbt ind i rygraden på ham. Han er aldrig i tvivl om, hvad der er det rigtige at gøre. Først skulle kæresten Iben Detlefs ud af billedet, det blev ordnet via en telefonsamtale, mens Joachim opholdte sig i Hong Kong.
- "Det studsede mange af vennerne godt nok en del over. Det var så ukarakteristisk at fyre Iben over telefonen. Joachin er et menneske, der ser folk i øjnene og siger det, der skal siges. Han er slet ikke konfliktsky som sin mor eller kronprinsen. Vi var forbløffede, men tænkte, at når han gjorde det på den måde, så måtte det være fordi det hastede," siger Joachims ven.

Den 31. maj 1995 stod Alexandra Christina Manley - en lille nipsting på 162 cm. i sin Chanel-inspirerede røde spadseredragt - på trappen til Fredensborg Slot, og lod sig forevige med sin prins og sin store forlovelsesring. Danmark gik straks i bryllups-ekstase.
Lørdag den 18. november samme år, dannede Frederiksborg Slotskirke så rammen om det store kongelige bryllup. Men denne råkolde eftermiddag var der noget, der lignede et varsel om, at den royale romance måske alligevel bare var en luftspejling. Flere bemærkede, at efter den første salme "Den signede dag med fryd vi ser", var der et nanosekund, hvor virkeligheden pludselig trængte igennem den ellers så lyserøde bryllupsprisme; Sammensunket og med et uudgrundeligt blik i de store mørke øjne, stirrer Alexandra stift op på altertavlen. Joachim forsøger at få øjenkontakt med hende. Uden held. Så rækker han ud og griber hendes hånd. Hun trækker hånden til sig.
58 minutter senere var Alex fra Hong Kong blevet prinsesse Alexandra af Danmark.

De nygifte havde intet til fælles. Hun var energisk, ville ud, møde venner osv. Han ville helst blive derhjemme og se sport på TV. Hun ville være i København, han var nødt til at være på Schackenborg. Børn kom der ingen af.
- "Joachim vidste godt, at Alexandra var frustreret. Hun savnede sit travle liv i Hong Kong, hvilket hun ikke undlod at gøre opmærksom på. Han blev meget hurtigt klar over, at det ægteskab ikke fungerede, men han rettede ryggen og forsøgte at få det bedste ud af det - og så begyndte de ellers at bruge deres energi på alle andre end hinanden," fortæller en daværende ven af parret.
Udadtil var Joachim stadig den høje, ranke prins, der havde scoret en millio-dollar-baby af en prinsesse til sig selv og til Danmark. Indadtil var sandheden en helt anden.
-"Hun var ikke sød ved ham. Det var hun altså ikke. Hun behandlede ham som et pjok, og havde overhovedet ingen respekt for ham. Det var underligt at overvære den høje, ranke prins forvandlet til hanrej. Jeg har overværet Alexandra skælde ham ud foran et selskab på adskillige personer - 'Joachim du skal gøre som jeg siger. Hører du, Joachim' råbte hun. Det var meget pinligt og nedværdigende for ham," fortæller en kilde med sin gang på Schackenborg.
- "Alexandra tog hele tiden til København og turede rundt. Det er et under, at pressen aldrig skrev mere om, hvad hun rendte rundt og foretog sig. Engang måtte hun stå til skideballe hos Per Thornit (hofchef), fordi hun havde været på diskotek med nogle veninder, og det havnede i et af ugebladene. Hun fik at vide, at det kunne hun godt stoppe, men det gjorde hun ikke. Hun rendte stadigvæk i byen."Ifølge vennerne svarede Joachim igen ved at gå sine egne veje. Han søgte væk fra Alexandra, så snart han kunne. Og børn kom der stadig ingen af.

Først den 30. marts 1999 kunne hoffet endelig meddele, at prinsessen ventede sig.
- "Jeg husker ikke, at Nikolais fødsel ændrede meget ved deres dagligdag. Der blev naturligvis straks ansat en barnepige, men Alexandra foretrak stadigvæk at være mest i København, mens Joachim passede pligterne hjemme på Schackenborg," fortæller en ven. Den pligtopfyldende prins og han billedskønne hustru havde leveret en tronarving, men de levede i høj grad to adskildte liv, der for det meste kun mødtes, når det officielle program krævede det. Det ændrede Felix' ankomst den 22. juli 2002 heller ikke på.

- "Da Felix blev født var ægteskabet helt dødt! De havde intet sammen udover børnene, men Joachim ville stadig ikke skilles. Som kongelig er han opdraget til, at man bliver, at man bevarer facaden udadtil - uanset hvad!" siger en ven.
Alligevel forberedte han sig i foråret 2004, mens Danmark var i koma over Frederik og Marys kommende bryllup, på en kommende skilsmisse. Hvad fik ham til at ændre mening?
- "Alexandra fik vredet armen om på ham, det er helt sikkert. Ellers var det aldrig sket. Aldrig," mener en ven. Det var en eksplosiv og potentielt meget ødelæggende begivenhed, der gav Alexandra den nøgle hun behøvede, for at låse sig ud af det royale ægteskab. - "Alle vennerne ved, hvad der skete, men alle holder tæt. Det er en hemmelighed, som det ikke tjener noget formål at røbe. Det ville knuse Joachim, og det ville være forfærdelig for børnene," siger Joachims ven.
Men derefter kunne hun få det som hun ville. Joachim skaffede kontanter til købet af millionvillaen på Svanemøllevej i København, ved at sælge en del af Schackenborg Slotskro. Der blev aftalt delt forældremyndighed for drengene, og Alexandra fik forhandlet sig til en livsvarig årlig apanage på skatteydernes regning.

Prins Joachim er typen, der mener, at så længe alt bare holdes i familien, så kan man stort set leve, som man vil. Men, siger vennerne, han undervurderede sin kone.
- "Alexandra satte ham skakmat. Der var ingen vej tilbage. De skulle aldrig have været gift. Nu blev de så skilt, men for Joachim var det en ydmygelse og et nederlag. Som altid opretholdt han den tapre, måske også lidt arrogante, facade, men gjorde ondt. Meget ondt. Ikke mindst da overskrifterne om drukprinsen, der jagtede unge blondiner på de jyske diskoteker, dukkede op. Det havde han virkelig ikke fortjent. Joachim er som han er, men han kæmpede til det sidste, for at bevare sit ægteskab," siger en af vennerne.

I 1999 kom JJ Film og især den dengang meget unge fotograf Martin Jørgensen vandrende ind i Alexandras liv. Alexandra og Martin mødte hinanden på Schackenborg, hvor Martin sammen med sin far, direktøren for JJ Film, Jacob Jørgensen, optog TV-programmet "Prins Joachim - Landmandsprinsen".
Allerede året efter, i 2000 var JJ Film og Martin Jørgensen tilbage i gemakkerne, både på Schackenborg og Amalienborg. Det blev til to TV-udsendelser med titlen: "Alexandra - Prinsesse i tiden." I 2003 startede optagelserne til "Mit hjem er mit slot", programmet der blev sendt i slutningen af juni 2004, i anledning af Alexandras 40 års fødselsdag.
Nogle mener at vide, at Alexandra fra 1999 tilbragte mere tid foran Martin Jørgensens kamera, end ved siden af Joachim i den ægteskabelige dobbeltseng. Et er sikkert; Forholdet til Martin begyndte lang tid før seperationen fra prins Joachim blev offentliggjort i september 2004 - og lang tid før de første billeder af parret blev offentliggjort i sommeren 2005.

Forhandlingerne om skilsmissen tog for alvor fart omkring juletid 2003, og i februar 2004 var de så fremskredne, at Alexandra sammen med Joachim og en veninde begyndte at lede efter et hus til hende og drengene. Martin var aldrig med ud og kigge på hus. Først da skødet var underskrevet og nøglerne overdraget til villaen på Svanemøllevej, dukkede han op, men hans tilstedeværelse i Alexandras liv var en kendsgerning - siger vennerne. Alexandra var neturligvis stadig gift med dronningens yngste søn, men det blev sværere og sværere at bevare facaden, for parret havde svært ved at holde lav profil. - "Ork ja, jeg så Alex og Martin sammen i byen en aften i foråret 2003. Da så det ud, som om de hyggede sig gevaldigt. Hun var ikke specielt diskret, og vi var mange der undrede os over, at ingen af ugebladene nogensinde skrev om prinsessen på vulkaner. Hun besøgte ham også i Italien, mens hun stadig var gift med Joachim", fortæller en ven af parret.
- Derimod havde pressen travlt med at svine Joachim til og beskylde ham for, at det var hans byture med gutterne, der var skyld i skilsmissen, men i virkeligheden var prinsen rimelig godt undskyldt for sit "drikken igennem"; konen havde i årevis været ham utro med en 14 år yngre flot fyr, og han kunne intet stille op!

8 kommentarer:

 1. Rigtig spændende at læse. Jeg har læst om det før i bogen "Marie Cavallier - den franske prinsesse". Dog nævnes det ikke så meget med det om Alex. Men stadig spændende i den bog også.

  SvarSlet
 2. Ja, jeg synes det er fedt nok at det kommer frem hvordan Alex var, for hun er jo altid blev fremstillet som den perfekte prinsesse - og det ser da ikke helt ud til at være virkeligheden!
  Jeg har endnu ikke læst bogen om Marie, men det må klart blive den næste ;)

  SvarSlet
 3. Jeg har bogen om Marie - den må du gerne låne :-) den kostede kun 30 kr i tigeren.
  Men man kan da undre sig om det jerngreb hun har, er at Felix er Martins unge...det ville jo være katastofalt for både ungerne og kongeriget hvis det slap ud og han ligner bemærkelsesværdigt uhyggeligt meget Martin....

  SvarSlet
 4. Ja, det er forfærdeligt og synd for Joachim.

  SvarSlet
 5. Lige mine tanker....det med Felix, men det har vi jo også snakket om før. Men ja, det ville da i sandhed være en frygtelig katastrofe, hvis det slap ud at det var sådan landet lå!! Men man må sige, at alt i alt er det ikke misundelsesværdigt at være født ind i den familie - det er da bestemt ikke lutter lagkage, vil jeg mene. Selvom det måske ser sådan ud udadtil! - For lige mine ord, Stinne Sofie; Synd for Joachim!

  Jeg vil gerne låne Marie-bogen, vidste ikke du havde den ;-))

  SvarSlet
 6. Oh, please, Trine Villemann does not have a single named source for any of her stories. Where is the EVIDENCE that Alexandra had an affair with Martin? In case you didn't know, Felix has light blue eyes and Alexandra and Martin have brown eyes. Do you believe everything that is printed or spoken, even without any proof? Where is the proof?

  SvarSlet
 7. "O": We are not saying that Martin IS the father of Felix, but it's a possibility. And let me just add that studies shows that two brown-eyed parents are able to have children with blue, green and brown eyes.

  Trine Villemann's sources in this book are all anonymous, and it's clear because otherwise they would hardly be friends of the royal family anymore...

  SvarSlet
 8. Når et forhold ikke fungerer, er der vel altid fejl på begge sider?

  Det må da også have været noget af et chock for Alexandra at blive omplantet fra et travlt liv som succesfuld forretningskvinde og medlem af jetsettet i en kæmpemæssig 24-7 vibreende millionby, hvor alle talte hendes sprog, og forstod hendes sprog og evt. vittigheder til en tilværelse som bondekone meget l-a-n-g-t ude på landet, ude stort set at have andet at give sig til end strigle en hund og bruge rosensaksen?

  Det er vel begge parters fejl, hvis hun ikke var ordentligt informeret om sit kommende hverdagsliv.

  SvarSlet